Pikaluotto Heti Tilille

Pikaluotto Heti Tilille 2018

Pikaluotot ovat melko tuore keksintö, ainakin tällä nimellä. Monella tapaa ne muistuttavat ihan tavallisia pikavippejä, mutta niissä voi olla joitakin eroja joita ei ehkä kuitenkaan ihan jokaisesta pikaluotosta löydy. Seriffilainan pikaluottovertailusta löydät aika hyvin tietoa tarjolla olevista pikaluotoista ja mitkä ovat niiden erot, mutta tässä artikkelissa käsittelemme näitä yleisesti.

Mitä ovat pikaluotot?

Pikaluotto terminä tarkoittaa vähemmän yllättäen luottoja, jotka maksetaan takaisin melko nopeasti ja jotka on mahdollista saada itselleen tosi nopeasti. Ne ovat siis tässä mielessä hyvin samanlaisia kuin vipit, mutta erot tulevat niiden luotto-ominaisuuksista.

Kuitenkaan kaikissa nopeissa luotoissa ei ole sen kummemmin luotto-ominaisuuksia kuin vaikka pikalainassa. Osa lainapaikoista käyttääkin tätä termiä synonyyminä pikavipeille, yrittäessää erottua jotenkin kilpailijoistaan. Pikaluotto voikin siis olla täysin sama kuin pikalaina osassa paikoissa, mutta toisissa paikoissa näissä on eroa. Tämä tekeekin termin selittämisen vaikeammaksi, ja erot pikaluottojen välillä voivat olla selvästi isommat kuin ehkä ajattelisi. Tarkemmin näistä pikaloutoista, niiden tarjonnasta ja eroista voit lukea luottoihin keskittyneistä sivustoista kuten osoitteesta pikaluottokeidas.fi.

Jos nyt kuitenkin puhutaan ihan pikaluotosta joka on oikeasti erilainen luotto, on suurin ero juuri tuossa luotossa. Pikaluotto on nimittäin mahdollista joskus nostaa osissa, siinä missä pikavippi taas pitää ottaa kerralla omaan haltuunsa. Tällöin pikaluotto toimiikin kuin joustoluotto ja kulutusluotto tältä osin, mutta lyhyemmällä maksuajalla ja usein myös pienemmillä lainasummilla.

Siinä missä kulutusluotoissa puhutaan yleensä yli 1500e lainoista, voi nopea luotto olla vain 100e tai jopa joskus tätä pienempi. Selvää on kuitenkin, että mahdollisuudesta nostaa lainassa pienemmissä osissa ei ole oikein iloa, jos puhutaan todella pienistä lainoista. Tällöin vippi onkin usein täysin riittävä ja jopa paras vaihtoehto lainaa hakiessa.

Pikaluoton edut ovatkin aika rajalliset, ja usein ne on mahdollista saada myös joustoluotoissa ja muissa mahdollisissa luotoissa. Pikavipit taas toisaalta ovat usein halvempia tässä kokoluokassa. Tämä varmasti onkin yksi selitys sille, miksi nämä luotot jäävät sen velien jalkoihin. Ja käytännössä on sanottava, että usein pikaluotot ovat täysin samanlaisia kuin pikavipit, joten tarjonta on oikeasti pienempi kuin mitä ehkä ajattelee nimen perusteella.

Joskus on kannattavaa ottaa pikaluotto heti, mutta usein sen edut jäävät pieniksi ja samat edut saa paremmin joko pikalainasta tai joustoluotosta. Tämän takia näiden lainojen suosio on pienempi, ja harvoin on oikeastaan mitään isoa syytä ottaa juuri tälläinen tililuotto, kun muita on usein tarjolla paremmilla ehdoilla.